Rakkaudesta käsillä tekemiseen ja kauniisiin asioihin

SIVUT

1/02/2016

Kuinka aloittaa?

Uuden vuoden kunniaksi päätän vihdoin julkaista ensimmäisen kirjoitukseni. Suunnitelma blogin pitämisestä kehittyi syksyn 2015 aikana vähitellen, ilman että kuitenkaan sain käytännössä mitään aikaiseksi. Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta blogin luomisesta tahi edes juuri niiden lukemisesta/ seuraamisesta. Aloitettuani syksyn 2015 alussa Taito Etelä-Suomi Ry:n järjestämän Aikuisten käsityökoulun, innostuin kuitenkin ajatuksesta. Käsityökoulun "lopputyönä" neljän vuoden kuluttua tulee kunkin oppilaan valmistaa itselleen omista tekeleistään portfolio. Portfolio on ymmärtääkseni vapaamuotoinen, mutta se edellyttää toki sitä että kaikki työt työvaiheineen on arkistoitu riittävällä tarkkuudella. Portfoliotyön aloittaminen vasta neljän vuoden kuluttua ei siis olisi mahdollista, ellen jo nyt valveudu asian kanssa. Tämän blogin tarkoitus on siis dokumentoida tekemäni työt, työvaiheet, materiaalit, tuntemukset jne. seuraavan neljän vuoden aikana.
Käsityökoulun ohella ajatuksenani on ollut jo pitkään dokumentoida jollain tavoin rakkaudella tekemäni käsityöt, vanhan uudeksi tuunaukset, meneillään olevat remontit jne. ts. kaikki käsillä tekemisen ilo, jonka perheeltä ja työltä varastamani vapaa-aika suo.
Olen harrastanut käsitöitä koko elämäni. Ompelin omat vaatteeni pitkälti 12 -vuotiaasta siihen saakka kunnes kesätyöt toivat minulle rahaa ja innostus itsetekemiin vaatteisiin kalpeni kaupan kaunistusten rinnalla. Opiskeluaikana lähinnä kuljetin lankakeriä mukanani asunnosta toiseen muuttaessani ja ompeluharrastus jäi kokonaan pitkälti ajanpuutteen ja asuntojeni tilanahtauden vuoksi. Ensimmäiset kiireiset työvuodet kuluivat lähinnä villasukkia kutoen ja edelleen niitä samoja lankakeriä mukana kuljettaen. Vasta ensimmäisen lapseni synnyttyä viisi vuotta sitten löysin itselleni oikeasti aikaa käsitöiden uudelleen aloittamiseen. Käsityöinnostukseni sai tulta alleen aloitettuamme keväällä 2012 Nuuksioon vuonna 1974 rakennetun mökkimme kunnostuksen. Luovuuteni ja tuotteliaisuuteni kirjaimellisesti puhkesi kukkaan saatuani itselleni mökkimme kaltaisen temmellyskentän. Mökkiremontin ohella loin itselleni yli-optimistisia odotuksia lähes 20 vuotta mukanani kuljettamia lankakeriä kohtaan ja aloittamani projekti "pois pyörimästä" jatkuu edelleen. Syksyllä 2013 tekemäni lupaus siitä että yhtään lankakerää en itselleni osta ennenkuin vanhat on kudottu, ei ole pitänyt paikkaansa. Paljon on tullut tilalle ja tulee edelleen. Syksyllä 2015 osittain uusimani ompelukoneet ovat vielä lisänneet tuotteliaisuuttani.
Kerään blogiini sekä uudet että vanhat työt takautuvasti. Ajattelen että "Liljan Lumo" on ensisijaisesti blogi itseäni ja ystäviäni varten, sen sijaan että julkaisisin kuviani tekeleistäni vain Instagramin tai FB:n kautta. Olen enemmäin kuin iloinen jos se tulee ilahduttamaan myös itselleni tuntemattomia lukijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti