Rakkaudesta käsillä tekemiseen ja kauniisiin asioihin

SIVUT

3/24/2016

Eevin KoirakakkuTämä kakku osoitti jälleen kerran että suunnitelmat saattavat muuttua hetkessä ja luovuutta on löydyttävä ripeästi! 

Olin valmistellut kummitytön koirakakkua varten hyvissä ajoin viikon aikana koristeet, jotta minun tarvitsisi vain nostella ne Liljan nukkuessa päiväuniaan paikoilleen. Toisin kuitenkin kävi! 

Työstin tämän kakun koristelua lopulta kolme tuntia (viimemetrit Lilja kainalossani keikkuen), sillä ostamani vaaleanpunainen sokerimassa ei ollut sitä mitä sen tulisi olla. Kaikki ostamani neljä pakettia olivat liian kuivia, minkä seurauksena kaulittu levy halkeili ja murtui jo ennenkuin pääsin sen kanssa riittävään kokoon. Kun massan voimallinen työstö ei auttanut, otin ja kostutin sitä hieman vedellä ja jatkoin työstämistä. Kostutus ja liiallisen kosteuden poistaminen tomusokerin avulla auttoi, minkä seurauksena sain levyn kaulittua vihdoin tasaiseksi ja murtumattomaksi sekä kääntelyä kestäväksi. Iloni ei kestänyt kauan, sillä nostettuani levyn kakun päälle, alkoi se välittömästi murtua uudelleen. Lisäksi sen "venyttäminen" pyöreään muotoon oli todella vaikeaa, massaa murtamatta. Reunamurtuma laajeni koko kakun kehälle ja minun ainoana vaihtoehtonani oli tehdä uusi suunnitelma koristeiden suhteen. Hylkäsin pitsimatolla tekemäni pitsikoristeet ja ryhdyin muuttamaan kakun ulkonäköä "Marimekkohenkiseksi" mustien pallojen avulla, jotta saisin peitettyä ruman murtuman. 

Myös kakun alareunasta tuli erittäin ruma massan joustamattomuuden vuoksi ja jatkoin "Marimekkohenkisyyttä" edelleen punaisin palloin.

Kukat olin tehnyt jo aiemmin ja ne kuten koiratkin päätin käyttää alkuperäisen suunnitelmani mukaan. Niillä  saisin kakkuun lisää värimaailmaa, johon Maija Pellonpää-Forssin Kankaanpainanta kirjaa lukiessani olin ihastunut.Kirjan kansikangas on Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden kuviokaavioista sommiteltu ja painettu kuultopigmentillä ja valkopigmentillä reaktiivivärein värjätylle kankaalle Marimekko Oyj:ssä. Tässä mielessä kakun marimekkohenkisyyskin oli hyvin "oikeutettu". Toivottavasti valmiissa kakussa nyt yhdistyvät sekä Koirista pitävän kummityttöni toive että hänen Marimekon kuoseja rakastavan äitinsä toive!

Hyvää syntymäpäivää Eevi 1v!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti