Rakkaudesta käsillä tekemiseen ja kauniisiin asioihin

SIVUT

10/25/2016

Paratiisi kukka -tunika

Käsityörintamalla alkaa mopo karata käsistä. Joulu kolkuttelee jo oviaan ja olen varustautunut siihen kangaspinoineni sekä tuhansine helmineni. Ennen pukinkontin täytön aloitusta olen ruuhkauttanut itseni matonkutomisilla, Helsky -käsityökoulun töillä, muutamalla lupaamallani ompelutyöllä sekä viherhuoneen verhonhelmojen käännöksillä. Tarkemmin ajateltuna yksi sohvakin odottaa päällystäjäänsä.

Huh, huh sanon ja nautin! Ilmoitin töihin palaavani sinne 2017 syyskuussa ja epäilen että tämä vauhti käsitöiden tekemisen suhteen kiihtyy entisestään, mitä lähemmäksi syyskuu tulee. Töihin palattuani en varmasti enää löydä näin paljon aikaa rakkaalle harrastukselleni ja sitä ennen on nuo kangaspinot ommeltava pois ja neulottava ne jaloissa pyörivät lankakerät, joiden kanssa aloitin "pois pyörimästä" -projektini jo Tomaksen kanssa kotona ollessani.

Odottelemme loppuviikosta veljeäni ja Lotta -serkkua kylään ja yllättääkseni tytön ompelin hänelle kuvan tunikan. Toivotaan että tyttö tykkää! Paratiisin kukka -niminen joustokollege on tilattu Verson puodista ja kaavana mekossa käytin Pikku Piltin Ruska -mekon kaavaa. 

Mekon ompelussa tapahtui pienieä kömmähdyksiä, sillä piirsin epähuomiossa mekon etu- ja takakappaleet erikokoisiksi, mikä ei lopulta haitannut: muunsin helmaa niin että takakappale on hieman pidempi ja mekolle tuli vähän erilainen ilme kuin valmiskaavassa. Ja hyvä niin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti