Rakkaudesta käsillä tekemiseen ja kauniisiin asioihin

SIVUT

5/19/2017

Makramee -solmuja, moppinarua, puupalloja, Tikkurilan Valtti Coloria ja kaksi vanhaa amppeliruukkuaTämä päivä on tehty auringosta, lasten leikeistä, sammakkonutipäiden tutkimusmatkasta, tikkailla kieppumisesta, makramee -solmeilusta, puupalloista, Tikkurilan Valtti Color kuullotteesta, moppinarusta (Suomen Langan Moppari -naru) ja kahdesta noin 8 vuotta vanhasta Ikean amppeliruukusta.

Olen innostunut makramee -solmuista. Tai ehkä tarkemmin ilmaistuna olen innostumassa niihin. Näpersin eilen yhden amppelin makramee -kaksoistasosolmuin ja purin sen. Tänään näpersin amppelin uudelleen ja ripustin sen terassikoukkuun Tomaksen antaman äitienpäiväkranssin taimen kera.

Amppelin valmistuttua vaatehuoneessamme (solmin sen siis siellä syystä että sieltä löytyi sopiva koukku) siirryin ulos tikkaille solmimaan lisää. Sain amppelia tehdessäni idean solmia narut myös vanhaan Ikean amppeliruukkuun toistuvin tasosolmuin. Tikkailla solmiminen oli ergonomisesti parempi asento, kuin pöydän ääressä ja siitä saan nyt illalla maksaa: poltin nimittäin solmimisinnostuksessa selkäni. Eipä tullut aikuiselle ihmiselle mieleen käsityönteon maanisessa vaiheessa suojata itseään auringolta.

Koska vanhoja Ikeasta ostamiani naruttomia ruukkuja lojui talon alla kaksin kappalein päädyin tuunaamaan niistä myös toisen. En halunnut ruukuista keskenään samanlaisia ja sen vuoksi kaivoin kaapista käyttämättä jääneitä puupalloja toisen ruukun koristeeksi.
Ennen puupallojen pujottamista moppinaruihin, käsittelin ne sävyttämättömällä Tikkurilan Valtti Color kuullottella. Pujotin pallot vuoron perään vääntyneeseen neulontapuikkoon ja dippasin ne kuulotepurkkiin, minkä jälkeen siirsin ne puutikkuihin kuivumaan.
Kuullotteen kuivuttua pujotin pallot ruukkuun kiinnittämiini moppinaruihin virkkuukoukun avulla.

Kauniita tuli. Kannatti jälleen tuunata vanhaa ja näperrellä itse! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti