Rakkaudesta käsillä tekemiseen ja kauniisiin asioihin

SIVUT

12/06/2017

1978 -farkkulapasetKiitos itsenäisyyspäivän ja auringon, sain vihdoin viimein kuvattua jokusen syksyn aikana ompelemani tekeleen. Tässä ensimmäinen uusista innostuksen kohteistani: ommellut lapaset ja vielä kierrätysfarkuista tehdyt. 

Voi onnea tätä ideaa! Olen suunnitellut näiden protokappaleiden jälkeen jo useamman erilaisen ja jahka löydän aikaa, niin ompelen näitä lisää. Käyttäjäkunta ei oikein ole vielä selvillä, mutta puolisoni on ainakin tilannut itselleen yhdet.

Aloitin lapasten ompelut käyttämällä Puuhakaspajan -lapaskaavaa, mutta totesin kaavan ainakin omaan käteeni aivan liian leveäksi. Otinkin sitten opikseni kahdesta ommellusta lapasparista ja suunnittelin omaan käteeni sopivamman mallin näihin farkkuversioihin. Ne ensimmäiset ja liian leveät lapaset jätin kuvaamatta: eivät nimittäin miellytä omaa silmääni lainkaan kuosin puolesta. Nämä farkut sen sijaan ovat ihan omat suosikkini. Täytyy nyt vain taas toivoa että niiden saaja myös pitää niistä. 

Vuoritin lapaset fleece-kankaalla, jota on jäänyt yli Henrin fleece-leggareista. Lapasten resori on tilattu Paapiiltä ja se on väriltään sekä nimeltään "mustikka". 2 kommenttia:

  1. Tosi kauniit. Farkku taipuu todella moneen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Leikkasin tuossa jo parit uudet tumput farkuista. Saa nähdä koska löydän niille ompeluaikaa. Takataskut ovat aika kiva ja helppo tapa yksityiskohtien luomiseen. Luovuuden rajoite näissä tumpuissa tuntuu olevan ompelukoneen kyky työstää paksuja saumoja.

      Poista