Rakkaudesta käsillä tekemiseen ja kauniisiin asioihin

SIVUT

6/18/2018

Kukkakakku -koska on kesä!Luovuuden ja luomisen tuskassa, rippikakkukoristeita suunnitellessani, tulin tehneeksi omenankukkien ohella ison joukon muitakin kukkia. Minulla ei lähtöjään ollut ajatusta siitä, millaisen kakun haluaisin rippijuhliin tehdä ja sen seurauksena työpöytämme kukkivat viikon verran sokerimassakukkia. 

Päättämättömyyden ohella toinen syy kukkamereen oli haluni opetella värjäyksiä sekä erilaisten tekniikoita. Omenankukkien ohella tehtailin sitten ruusuja, muutaman liljan, esikoita ja joukon mielikuvituskukkia. Ajatuksenani oli tehdä omaan kesäpöytään jäljelle jääneistä kukista kukkakakku ja juhlistaa sen avulla Liljan taannoisia nimipäivä sekä Johanin (Henrin toinen nimi) tulevia Juhannusnimipäiviä. 

Ja tässäpä tulos: mansikka-vadelma-mascarpone täytekakku, joka on kuorrutettu vaniljan makuisella voisokeri -kreemillä.

Kukat ja lehdet olen tehnyt valkoisesta kaulintamassasta, jonka värjäsin Wiltonin ja Stardustin pastavärein. Liljan maalasin pasta- ja tomuvärejä käyttäen. Liljan heteet ovat riisinuudelia ja heteiden päät olen värjännyt Wiltonin mustalla pastavärillä. Kukkien keskustat ovat Dr. Oetkerin nonparelleja, jotka liimasin paikalleen Confetin elintarvikeliimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti